Foto: LETA
Mēneša laikā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas (SUR) darbinieku rīcībā būs diktofoni. Tas viņiem nodrošinās plašākas iespējas saukt pie atbildības tos autovadītājus, kuri, lai izvairītos no naudassoda, piedāvā policistiem kukuļus, atsaucoties uz SUR komandieri Ingusu Ukstiņu, informē portāls "Liepājniekiem.lv".

Pavisam nesen tapa zināms, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki šogad aizturējuši 17 cilvēku, kuri mēģinājuši atpirkties par satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Pārvaldes priekšnieks to skaidro ar pārdomātu motivēšanas sistēmu, kad par kukuļa devēja aizturēšanu policists saņem piemaksu līdz pat 150 latiem.

Taču izrādās, ka citos reģionos, tostarp Kurzemē, šogad nav aizturēts neviens kukuļa devējs, lai gan maz ticams, ka Kurzemē to nav.

Ukstiņš šādu datu atšķirību skaidro ar paša procesa sarežģītību, pierādījumu bāzes savākšanu, kā arī tehnisko līdzekļu trūkumu šīs bāzes nostiprināšanai. Vienkāršiem vārdiem sakot, policistam tā ir "liela ķēpa", tādēļ viņš labāk iztiek ar skarbu vārdu veltīšanu kukuļdevējam.

Īpaši tādēļ, ka trūkst pārliecības par kukuļdevēja notiesāšanu. Tam nepietiek tikai ar policista iesniegumu par to, ka viņam kāds piedāvājis naudu.

Taču Ukstiņš apgalvo, ka policijas vadošās amatpersonas šai lietai pieķērušās nopietni, tādēļ mēneša laikā paredzēts iepirkt diktofonus. Ar tiem tiks apgādāti ceļu policisti. Tie ļaus fiksēt noziedzīgos piedāvājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!