Foto: Pixabay
Pagājušajā nedēļā Rēzeknē policija aizturēja divus vīriešus, pie kuriem kratīšanas rezultātā policisti izņēma ne tikai nelegāli ražotu alkoholu, bet arī tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes markām. Uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, portālu "Delfi" informēja policijā.

Apkarojot nelikumīgu akcīzes preču apriti, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, 22. novembrī veicot operatīvos pasākumu, aizturēja divus vīriešus, pie kuriem sankcionētas kratīšanas laikā Rēzeknē tika izņemti aptuveni 560 litri nelegāli ražota alkohola – brāgas un kandžas, kā arī alkohola ražošanai paredzētās ierīces un tabakas izstrādājumi bez Latvijas akcīzes markām – 800 gabali cigarešu.

Jāmin, ka viena no minētajām personām jau bija iepriekš nonākusi policijas redzeslokā.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, visos gadījumos, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizturētajiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221. 2 panta otrās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu un pārvietošanu.

Krimināllikums par šādiem noziegumiem paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!