Foto: Pašvaldības policija
21. oktobra naktī Rīgas pašvaldības policisti no dzīvesbiedres nošķīruši vīrieti un noteikuši viņam tuvošanās aizliegumu, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

21. oktobrī pulksten 00.15 Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju par kādu ģimenes konfliktu Aleksandra Čaka ielas apkaimē. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Policisti norādītajā adresē sastapuši divas sievietes. Viena no viņām pastāstījusi, ka notikuma dienā pie viņas atnākusi ciemos draudzene. Abas virtuvē atkorķējušas alkoholisko dzērienu, turpat apsēdušās un sākušas viena otrai izkratīt sirdi. Tobrīd mājās atnācis izsaucējas dzīvesbiedrs manāmā alkohola reibumā un ieraudzījis, ka pie mīļotās atnākusi ciemos draudzene.

Vīrietis par notiekošo bijis pārskaities un mīļotās draudzeni satvēris ar abām rokām aiz kakla, pacēlis gaisā un licis pamest viņa dzīvokli. Pēc tam no dzīvokļa viņš izmetis arī savu dzīvesbiedri.

Policisti devušies uz norādīto dzīvokli. Tā durvis atvēris izsaucējas dzīvesbiedrs. Kungs sākotnēji noliedzis, ka sieviete dzīvojot viņam piederošajā dzīvoklī, lai gan visapkārt bija redzamas izsaucējas mantas.

Bravūrīgajam kungam izskaidrots, ka viņa dzīvesbiedre var vērsties ar iesniegumu policijā par varmākas nošķiršanu, tādējādi viņam nāksies uz laiku pamest dzīvokli neskatoties uz tā īpašumtiesībām. Vīrietis par notiekošo smīkņājis un vairākas reizes mīļotajai noteicis, ka viņa pēc 12 gadu kopdzīves dzīvoklī nekas neesot.

Pārrunu laikā atklājies, ka sieviete jau vairākkārt cietusi no dzīvesbiedra. Tomēr līdz šim viņa ar sasitumiem un lūzumiem vērsusies tikai pie ģimenes ārsta. Izsaucēja atklāja, ka dzīvesbiedrs rīta pusē viņu esot spārdījis ar kājām, bet pēc tam mierīgi devies savās darīšanās. Izsaucēja policistiem parādījusi, ka viņai uz abām rokām milzīgi zilumi. Savukārt vakarā viņa saņēmusi sitienu arī pa kaklu. Cietusī atzinusi, ka ir pārāk ilgi klusējusi par mīļotā rīcību un vēlas, lai nu viņš tiktu saukts pie atbildības.

Policisti dežūrdaļā pieņēmuši pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret varmāku. Vienlaikus noteikts 200 metru tuvošanās aizliegums, kā arī izsniegts lēmums par cietušās nosūtīšanu uz tiesas medicīnas ekspertīzi. Līdz ar to atkarībā no miesas bojājumu pakāpes tiks uzsākta administratīvā lietvedība vai kriminālprocess.

Sieviete paskaidrojusi, ka, viņasprāt, astoņas dienas ir pietiekams laiks, lai mierīgi sakravātu savas mantas un netraucēti izvāktos no vardarbīgā vīrieša dzīvokļa. Taču vienlaikus viņa informēta par iespēju nošķiršanas termiņu pagarināt tiesā.

Pēc lietvedības nodrošināšanas personas aizvestas atpakaļ uz viņu dzīvesvietu, kur bravūrīgais kungs savācis savas pirmās nepieciešamības mantas un devies šo laiku pavadīt pie paziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!