Foto: Shutterstock

Piektdien, 27. novembrī, Valsts policijas (VP) likumsargi par miesas bojājumus nodarīšanu vīrietim aizturējuši divus cēsiniekus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Īsi pirms pusnakts VP saņēma informāciju, ka Cēsīs, Jāņa Poruka ielā vairākas personas nodarījušas miesas bojājumus vīrietim. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par huligānismu un, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, policisti uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus gados jaunus vīriešus. Šobrīd noskaidrots, ka jaunieši huligānisku tieksmju vadīti uzbrukuši vīrietim, citi notikušā apstākļi tiek skaidroti uzsāktajā kriminālprocesā.

Jaunieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem, un viņiem uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!