Foto: Valsts policija

Otrdien, 23. novembrī, Valsts policijas (VP) Tukuma iecirkņa policisti kādā mājvietā atsavināja marihuānu, kas bija paslēpta pelnos kamīnā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Policisti, veicot sankcionētu kratīšanu iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros, Tukumā kādā dzīvesvietā atrada un atsavināja aptuveni 40 gramus marihuānas, kas bija paslēpta pelnos kamīnā. Izmeklēšana šajā kriminālprocesā turpinās, un ir nozīmētas ekspertīzes, lai precīzi noteiktu narkotisko vielu sastāvu un daudzumu.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt Krimināllikumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP vērš uzmanību, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana ir iemesls uzvedības, sajūtu un domāšanas izmaiņām, kā arī ietekmē fizisko un garīgo veselību, var izraisīt panikas lēkmes, bezmiegu, depresiju, komu un pat nāvi. Narkotisko un psihotropo vielu lietotājiem pieaug risks iekļūt bīstamās situācijās vai nelaimes gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!