Foto: Valsts policija

Pirmdien, 13. decembrī, policisti kopā ar kinologu, kā arī dienesta suni Darvinu, divās Dobeles skolās konstatēja 18 likumpārkāpumus, par ko sākti administratīvo pārkāpumu procesi, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Darvins norādīja uz vienu jaunieti, kura aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāta uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē, un policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process, un šobrīd tiek gaidīts ķīmiski-toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāts. Atkarībā no analīžu rezultāta tiks pieņemts turpmākais lēmums, informēja Kalniņa.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48. panta pirmo daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā, vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 50 līdz 280 eiro.

Tāpat pārbaudes laikā pie 17 nepilngadīgajiem tika atrastas elektroniskās smēķēšanas ierīces, to uzpildes tvertnes un cigaretes. Bērnu tiesību aizsardzības likuma 48. panta pirmajā daļā ir noteikts, ka bērns nedrīkst smēķēt, lietot bezdūmu tabakas izstrādājumus, glabāt tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes tvertnes. Visos minētajos gadījumos tika sākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Pamatojoties uz Bērnu tiesību aizsardzības likuma 78. panta otrās daļas par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz trīs naudas soda vienībām, proti, 15 eiro.

VP uzsver, ka arī turpmāk tiks veiktas preventīva rakstura pārbaudes, lai pasargātu nepilngadīgas personas no veselības apdraudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!