Foto: Pašvaldības policija
11.februāra naktī Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Vecmīlgrāvī, pie kāda veikala ieejas pamanījuši guļošu vīrieti, kuram blakus stāvējusi piedzērusies nepilngadīga meitene.

Sarunas laikā noskaidrots, ka abas personas ir lietojušas alkoholu, pēc tam vīrietis, būdams pamatīgā skurbulī, uz trotuāra iekārtojies un aizmidzis. Kārtības sargi iereibušo vīrieti pamodināja un piecēla kājās. Jautājot, vai viņš ir bezpajumtnieks, vīrietis atbildēja, ka "viņš vienkārši esot stulbs". Persona pēc pamošanās uzvedās bravūrīgi un izaicinoši, stāsta policisti.

Personu datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka meitene ir 15 gadus veca, bet vīrietis ir 30 gadus vecs. Abas personas aizturētas un nogādātas dežūrdaļā, kur pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā.

Meitenes izelpā konstatēts 2,46 promiļu reibums, savukārt vīrieša izelpā konstatētas 4 promiles, kas ir augstākais rādījums, kādu policijas alkometrs spēj fiksēt.

Pēc atžirgšanas vīrietis paskaidroja, ka meitene esot viņa paziņa un kopā nolēmuši lietot alkoholu. Vīrietis uzsvēra, ka meitene pirms tam jau esot bijusi alkohola reibumā. Jautājot par notikušo jaunietei, viņa apstiprināja, ka sākumā alkoholu lietojusi ar klasesbiedriem, bet pēc tam satikusi savu paziņu un abi dzēruši šņabi.

Meitenei noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par atrašanos nakts laikā sabiedriskā vietā bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes. Savukārt otrs par atrašanos alkohola reibumā. Par notikušo informēta pusaudzes māte.

Arī 30 gadus vecajam vīrietim noformēti divi administratīvie pārkāpuma protokoli. Viens par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu. Savukārt otrs par nepilngadīgas personas novešanu līdz dzēruma stāvoklim.

Pēc lietvedības nodrošināšanas meitene nogādāta dzīvesvietā, kur nodota mātei. Sieviete pastāstīja, ka meita apmeklē psihologu, taču tas nav devis rezultātu. Par notikušo informēta RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa, tāpat par notikušo tiks informētas citas sadarbības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!