Foto: Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki otrdien Ziepniekkalnā, izmantojot elektrošoku, aizturēja kādu vīrieti, kurš uzbruka policistiem, informēja policijas pārstāve Lāsma Zemene.

Izsaukums tika saņemts uz kādu mājvietu, kurā notiek trokšņošana. Apsekojot notikuma vietu, policisti konstatēja, ka norādītā dzīvokļa durvis ir pusvērtas. No dzīvokļa bija dzirdamas vīriešu klaigas.

Piezvanot pie durvīm, tās pēc mirkļa durvis atvēra vīrietis, kuram rokas un bikses bija notraipītas ar asinīm.

Ieejot dzīvoklī, likumsargi konstatēja, ka vienā no istabām uz dīvāna sēdēja vēl viens vīrietis, kurš bija notraipījies ar asinīm. Aplūkojot abus vīriešus, nevienam no viņiem netika konstatēti tādi miesas bojājumi, kas varētu būt radījuši asins traipus dzīvoklī.

Turpinot apskatīt dzīvokli, arī uz grīdas tika pamanīti asins traipi. Jautājot par to izcelsmi, neviens no vīriešiem nespēja atbildēt, jo bija manāmā alkohola reibumā. Turpinot pārrunas ar abiem kungiem, viņi pēkšņi piecēlās no dīvāna. Sekundi vēlāk viens no viņiem pagriezās policistu virzienā un draudēja ar fizisku izrēķināšanos, lietojot cieņu aizskarošus izteicienus. Agresīvi noskaņotais vīrietis tuvojās policijas darbiniekam.

Policisti vīrietim vairākas reizes aizrādīja par lietoto leksiku un izteiktajiem draudiem, kā arī aicināja ieturēt distanci. Vīrietis aizrādījumus ignorēja un ar dūri mēģināja iesist vienam no kārtības sargiem pa seju.

Sitienu policists atvairīja, taču agresors turpināja uzbrukt. Lai savaldītu uzbrucēju, policisti pielietoja elektrošoka pistoli.

Mirkli vēlāk vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā par uzbrukumu valsts varas pārstāvim, kā arī pārējo notikuma apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!