Foto: Valsts robežsardze
Kratīšana, kurā pirmdien sprādzienā cieta policijas darbinieks, notikusi meklēšanas vienības "Brālība" vadītāja īpašumā Ķekavas pagastā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Policija veikusi kratīšanu meklēšanas vienības "Brālība" valdes priekšsēdētāja Jurija Tetera īpašumā, kur kāds no policistiem, iespējams, uz savu galvu sācis pārbaudīt atrastos lādiņus. Policija nav sagaidījusi armijas sapieru vienības speciālistus, kuri vienīgie ir kvalificēti pārbaudīt nesprāgušo munīciju un lādiņus. Rezultātā notikusi eksplozija.

Valsts policija otrdien informēja, ka 1. novembrī kriminālprocesa ietvaros Rīgā, Rīgas reģionā un Tukuma novadā veiktas kopā 12 kratīšanas saistībā ar iespējamu nelikumīgu šaujamieroču munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu.

Vienā no kratīšanām, kas notika Rīgas reģionā, miesas bojājumus guva policists, kurš tika nogādāts slimnīcā. Par laimi, gūtie ievainojumi nav dzīvībai bīstami. Par notikušo Valsts policijā tiks veikta pārbaude, kuras laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi, informēja likumsargi.

Kā liecina "Lursoft" informācija, meklēšanas vienības "Brālība" mērķi ir militāro un vēsturisko vērtību, kā arī Otrajā pasaules karā un citos karos izmantotās militārās tehnikas, ekipējuma un bruņojuma meklēšana, restaurācija, saglabāšana vai nodošana iznīcināšanai attiecīgajiem dienestiem, kā arī Otrajā pasaules karā un citos karos bojā gājušo un neapbedīto kareivju mirstīgo atlieku meklēšana, identifikācija un nodošana pārapbedīšanai kapos.

2012. gadā meklēšanas vienības "Brālība" vīri Ķekavas novadā pie mājām "Mazručkas" atrada septiņu latviešu strēlnieku mirstīgās atliekas, kas tika pārapbedītas Ķekavas novada Truseļu kapos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!