Foto: F64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbinieks trešdien, 14. jūnijā, alkohola reibumā iekļuvis autoavārijā, kurā cietuši vairāki cilvēki.

Pulksten 13 Dobeles novadā uz autoceļa Jelgava – Dobele – Annenieki, braucot virzienā no Dobeles uz Jelgavu, automašīna "Volvo", kuru vadīja Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbinieks, sadūrās ar automašīnu "Volkswagen Golf", kura veica kreiso pagriezienu.

Pēc sadursmes automašīna "Volvo" sadūrās ar metāla barjeru un pēc tam uzbrauca virsū velosipēdistam.

Velosipēdists – 1969. gadā dzimis vīrietis – nogādāts slimnīcā un viņa stāvokli pašlaik mediķi vērtē kā ļoti smagu. Arī policijas darbinieks tika nogādāts medicīnas iestādē ar dažādām traumām.

Sākotnējā informācija liecina, ka policijas darbinieks, ārpus sava darba laika, vadījis privāto automašīnu būdams 1,32 promiļu reibumā.

Par ceļu satiksmes negadījumu ir uzsākts kriminālprocess, kas izmeklēšanai tiks nosūtīts Iekšējās drošības birojam. Savukārt pret policijas darbinieku Valsts policijā uzsākta disciplinārlieta.

VP uzsver, ka šāda policijas darbinieka rīcība nav savienojama ar turpmāku dienestu policijā, neatkarīgi, vai gadījums bijis darba laikā vai ārpus tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!