Foto: DELFI
Jēkabpils spēļu zāles "Fēnikss" darbinieki pāris mēnešus pēc pērnā gada janvārī notikušā "policistu – laupītāju" uzbrukuma saņēmuši draudus no it kā brāļiem Hristoforidi – bijušajiem Tukuma policistiem un laupīšanas dalībniekiem, tiesai otrdien liecināja kājās sašautais spēļu zāles darbinieks Andris Misiņš.

Cietušais liecināja, ka jūnijā spēļu zālē ieradušies divi vīrieši, kuri "nodeva sveicienus no brāļiem Hristoforidi". "Sveiciens" bijis domāts visiem laupīšanās dienā strādājušajiem spēļu zāles darbiniekiem. Atnākušie teikuši, ka "Hristoforidi mūžīgi nesēdēs".

Tiesas starplaikā Misiņš žurnālistiem sacīja, ka šo "sveicienu" uztvēris kā draudus un sapratis, ka tie ir domāti notikušā lieciniekiem. Todien viņš pats gan spēļu zālē nesot bijis. Viņš zināja stāstīt, ka par draudiem ir informēta policija, un vīriešus fiksējušas arī spēļu zāles novērošanas kameras.


Laupīšanas dienā Misiņš atradies spēļu zāles seifa telpā, kur apmēram pusstundu pirms iebrukuma bija paspējis seifā noglabāt naudu. Viņš no uzbrucējiem saņēmis sitienu pa galvu ar "kuvaldu", kā arī šāvienus kājās.

Jau vēstīts, ka Zemgales apgabaltiesa otrdien pastiprinātas drošības apstākļos sāka izskatīt tā dēvēto "policistu-laipītāju" lietu, kurā apsūdzēti bijušie Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, vienības "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis

Visi apsūdzētie otrdien atzina savu vainu laupīšanā, bet Žagars noraidīja apsūdzību par Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākā inspektora kapteiņa Andra Znotiņa nogalināšanu apšaudē.

Jau ziņots, ka pērn 25.janvāra rītā piecas bruņotas personas uzbruka spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!