Foto: F64
Kāds 1984. gadā dzimis Polijas pilsonis Daugavpils novadā mēģinājis policistus piekukuļot ar 10 eiro, informēja Valsts policijā (VP).

VP Kārtības policijas biroja darbinieki 20. jūlijā veica profilaktisku reidu Daugavpils novada Medumu pagastā, kur par atļautā ātruma pārsniegšanu tika apturēta automašīna "Volvo". Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, apturētais Polijas pilsonis piedāvāja kukuli policijas darbiniekiem.

Pret vīrieti ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja, vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Šādam noziegumam Krimināllikumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!