Foto: LETA

Šīs nedēļas beigās no apcietinājuma atbrīvotas trīs "Elkor" uzņēmumu amatpersonas, kuras aiz restēm bija pavadījušas laiku kopš jūnija vidus, atsaucoties uz avotiem Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP), sestdien vēsta portāls "pietiek.com".

Portāls atgādina, ka pirms pusotra mēneša Valsts policija veica apjomīgas kratīšanas "Elkor" veikalos un biroju telpās un paziņoja par konstatētu apjomīgu naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļiem.

Avoti IeVP portālam atzina, ka amatpersonu atbrīvošanas no apcietinājuma faktiskais iemesls ir šīs lietas izmeklētājas došanās atvaļinājumā. Līdz ar to nav bijis jēgas uzņēmuma pārstāvjus tuvākajā laikā turpināt turēt apcietinājumā, turklāt visas pašlaik nepieciešamās izmeklēšanas darbības ar viņiem veiktas, vēsta portāls.

Līdz šim izmeklētāji neatklāja aizturēto un apcietināto personu identitāti, bet portāls, atsaucoties uz avotiem IeVP, vēsta: salīdzinoši būtiskākā amatpersona no šīm trim ir Andrejs Horhorins, kurš jau vairāk nekā desmit gadus darbojies dažādās "Elkor" izpildstruktūrās.

Cita starpā Horhorins bijis arī SIA "Elkor Līzings" un SIA "Podiums" direktors. 2002.gadā viņš uz laiku pabijis arī SIA" Elkor grupa" līdzīpašnieks – viņam piederēja 5% uzņēmuma kapitāldaļu.

Pašlaik, kā rāda "Lursoft" datu bāze, 1971.gadā dzimušais Horhorins "Elkor" uzņēmumos vairs neieņem nevienu amatu, bet vēl līdz šā gada 6.jūlijam viņš bijis SIA "Elkor līzings" valdes loceklis Amatos viņš nav arī nevienā no viņam pilnībā piederošajiem uzņēmumiem "Fleris" un "AV Tehnika".

Kā jau ziņots, oficiāli visu "redzamo" "Elkor" kompāniju boss ir jau ilgāku laiku ASV dzīvojošais Aleksandrs Popovs, savukārt grupas nekustamie īpašumi lielākoties oficiāli pieder Andrejam Vlasovam, kurš jau labu laiku ir Rīgas dārgākās zemes īpašnieks.

Jau vēstīts, ka 16.jūnijā policija veica kratīšanu tirdzniecības tīkla "Elkor" veikalos un birojā. Process sākts pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā un organizētā grupā, kā arī 217.panta par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, tolaik atklāja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs. Policija kratīšanu laikā izņēmusi virkni lietisko pierādījumu - datorus, dokumentus.

Policija konstatējusi, ka SIA "ETG" tirdzniecības vietās tiek veikta grāmatvedības un statistiskas informācijas noteikumu pārkāpšana un dokumentu viltošana ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus, kuri tālāk tiek legalizēti un izmantoti uzņēmuma turpmākai saimnieciskai darbībai.

"Elkor" pārstāvji biznesa portālam iepriekš apstiprināja, ka 16.jūnijā policija veikusi pārbaudi "Elkor" veikalos, bet plašāku informāciju nesniedza. "Elkor" sabiedrisko attiecību speciālists Armands Jēgermanis norādīja, ka informācija par aizturētajiem ir pretrunīga. Turklāt veikalu operatora SIA "ETG" īpašnieks Aleksandrs Popovs patlaban nemaz neatrodoties Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!