Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Mūzikas festivāla "Positivus" pirmajā dienā Rīgā Valsts policija sākusi (VP) 17 administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamu apreibinošo vielu glabāšanu vai lietošanu, kā arī trīs kriminālprocesus par par iespējamu narkotiku glabāšanu, informēja VP.

Kopumā saistībā ar festivālu policija sākusi 33 administratīvā pārkāpuma procesus. 11 procesi sākti par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumiem, tostarp, seši elektroskrejriteņu vadītāji bijuši alkohola reibumā.

Divi procesi sākt par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibumā, kas aizskar citu cilvēku cieņu, viens par ieroču aprites likuma pārkāšanu. Tāpat viens process sākts par sīko huligānismu un vēl viens par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Kriminālprocesos par iespējamu narkotiku glabāšanu izņemtajām vielām ir nozīmēta ekspertīze.

Kopumā policija novērtējusi, ka festivāla pirmā diena aizvadīta bez būtiskiem starpgadījumiem.

Policija arī sestdien, tāpat ka vakar, iesaistot kinologus, kontrolēs, vai festivālā netiek ienestas un lietotas narkotikas. Tāpat policija turpinās pastiprināti uzmanīt, vai elektroskrejriteņu vadītāji nebrauc reibumā.

Jau ziņots, ka piektdien Rīgā, Lucavsalā, sācies populārās mūzikas festivāls "Positivus". Atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst.1 naktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!