Foto: LETA

Aizvadītajā diennakt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pulksten 4.31 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Preiļiem, kur daudzīvokļu ēkas ceturtajā stāvā dzīvoklī dega sadzīves mantas divu m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Piedūmotajā dzīvoklī tika atrasts bojāgājis cilvēks. No ēkas tika izglābts viens cilvēks un evakuēti vēl desmit cilvēki. Pulksten 5.40 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Pulksten 19.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Klaipēdas ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī kurinot, iespējams, bojātu apkures ierīci, ēkā izplatījās sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no mājas pašu spēkiem bija evakuējušies pieci cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 20.40.

Otrdien vakarā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novada Ošupes pagastu, kur, iespējams, cilvēks ielūzis ledū. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja teritoriju, un aptuveni 400 metrus no krasta no ūdens izcēla ledū ielūzušu cilvēku. Ar glābšanas dēļa palīdzību cilvēks tika nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja viņa nāvi.

Pulksten 13.55 VUGD saņēma informāciju, ka Mātera ielā Jelgavā izglītības iestādē vienā no klasēm ir izveidojies neliels sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka trīsstāvu izglītības iestādes pirmā stāva kabinetā nozarkābā bija deguši elektrības vadi 0,1 m2 platībā un izveidojies neliels sadūmojums, kas uz citām telpām nebija izplatījies. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 233 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 14.29.

Otrdien Rēzeknes novada Pušas pagastā no Baldas upes tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš tika nodots Valsts policijas amatpersonām.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, sodrēji ēkas dūmvadā, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dīvāns, tvaika nosūcējs, lampa un trīs gadījumos atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!