Foto: DELFI

Premjerministrs Māris Kučinskis ir runājis ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jēkabu Starumi par izmeklēšanu, saistībā ar kuru aizturēts uzņēmējs Māris Martinsons un apmeklēta Rīgas dome un pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme", tresšdien intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja pats Kučinskis.

Kučinskis pauda uzskatu, ka nesenās KNAB izmeklēšanas darbības parāda biroja izmeklētāju spējas. Tāpat Kučinski norādīja, ka par izmeklēšanu runājis ar biroja vadītāju, un KNAB tuvākajās dienās sniegs arī sabiedrībai plašāku informāciju par procesuālajām darbībām ko veic. Premjeram to apliecinājis Straume.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, bet kratīšanu birojs veicis arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme". LTV otrdienas vakarā vēstīja, ka KNAB viesojies arī Rīgas domē un runājis ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR).

Martinsona advokāts Didzis Vilemsons portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka patlaban komentārus nesniegs, aicinot interesēties pēc pāris stundām. Otrdienas vakarā portālam "Delfi" atkārtoti ar Vilemsonu sazināties neizdevās.

Neminot iesaistītās personas vai jebkādas citas detaļas, KNAB otrdien portālam "Delfi" apstiprināja, ka kādas krimināllietas ietvaros veic procesuālās darbības, taču izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu nesniedz.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis LTV otrdien pastāstīja, ka divi KNAB darbinieki otrdienas pēcpusdienā atrodas "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena kabinetā. KNAB darbinieki birojā ieradušies ap pulksten 14 un lūguši viņus aizvest pie valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena. Viens no uzņēmuma juristiem aicināts doties līdzi uz 5. tramvaja depo Brīvības ielā.

Neviens no uzņēmuma darbiniekiem nav aizturēts, žurnālistiem komentēja Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!