Foto: Valsts policija

Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nodota lieta kriminālvajāšanas uzsākšanai pret atstādināto ģimenes atbalsta centra "Saulstari" (kādreizējais nosaukums "Līkumi") vadītāju Juri Boķi par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Viņam tiek inkriminēta pilnvaru pārsniegšana, amatpersonas bezdarbība un piespiešana veikt abortu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir ieguldīts liels darbs, kas ir atspoguļots vairākos sējumos un ir nostiprināti pierādījumi, vairāk kā desmit noziedzīgās epizodēs, laika posmā no 2009. līdz 2015. gadam.

Šī kriminālprocesa izmeklēšana noritēja ciešā sadarbībā ar uzraugošo prokuroru. Pagājušās nedēļas nogalē, kriminālprocess ir nodots Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai, kriminālvajāšanas uzsākšanai, pret bijušo bērnu nama vadītāju.

Šobrīd, uzsāktajā kriminālprocesā, aizdomās turētai personai - piemēroti trīs ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā, aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Pret aizdomās turēto personu, inkriminēti trīs Krimināllikuma panti: 317. pants - Dienesta pilnvaru pārsniegšana, 319. pants - Valsts amatpersonas bezdarbība un 136. pants – Piespiešana izdarīt abortu. Tā kā kriminālprocess ir ciešā uzraugošā prokurora uzraudzībā, izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri netiek sniegti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!