Foto: LETA
Pret tiesnesi, kurš pēc 15 gadu darba Augstākajā tiesā (AT) iesniedzis atlūgumu un kura lūgumu atbrīvot no amata ceturtdien akceptēja Saeima, ir ierosināta lieta par valsts noslēpuma izpaušanu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ervīns Kušķis bija viens no tiem AT tiesnešiem, kura kompetencē bija arī lemt par atļaujas došanu telefonsarunu noklausīšanai, kā arī kratīšanas veikšanai, uzsvēra raidījums.

Ģenerālprokuratūrā "Panorāmai" piektdien, 13.martā, apstiprināja, ka pret Kušķi ierosināta lieta par valsts noslēpuma izpaušanu. Plašākus komentārus prokuratūra LTV nesniedza.

Arī Kušķis šobrīd nekādus komentārus nesniedz, kā arī AT no intervijas par bijušo tiesnesi atteicās.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Kušķis bija viens no trim likvidētās AT Krimināllietu tiesu palātas tiesnešiem, kas netika pārcelti darbā uz AT Krimināllietu departamentu. Tiesnešus bija plānots pārcelt darbā uz Rīgas apgabaltiesu, kam sākotnēji nepiekrita nedz paši tiesneši, nedz Saeima.

Tomēr Kušķis 25.februārī lūdza atbrīvot viņu no AT tiesneša amata pēc paša vēlēšanās.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par tiesu varu", kas cita starpā paredzēs Krimināllietu tiesu palātas tiesnešu turpmākās karjeras jautājuma risināšanu uzticēt Tieslietu padomei un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijai. Pārējie divi tiesneši ir Ludmila Poļakova un Jānis Tiltiņš.

Tomēr 9.martā Tieslietu padome lēma veikt tiesneša amata vietu pārdali, attiecīgi pārdalot divas vakantās Kriminālllietu departamenta vietas Civillietu departamentam. Tas nozīmē, ka Krimināllietu departamentā pašreiz papildu vietu vairs nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!