Foto: F64
Prokuratūra ir sākusi kriminālvajāšanu pret pedofilijā vainoto mācītāju Agri Pāvilu Lēvaldu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas apsargu Oskaru Štameru, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" norādīja, ka lieta pret izbijušo cietumnieku izdalīta atsevišķi un vēl tiek izmeklēta. Sadovskis skaidroja, ka mācītājs un apsargs noķerti agrāk, tāpēc, lai nekavētu izmeklēšanu, jau pierādītās epizodes nodotas prokuratūrai.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka policija aizdomās par pedofiliju aizturējusi luterāņu mācītāju, izbijušu katoļu baznīcas garīdznieku Agri Pāvilu Lēvaldu, BKUS slimnīcas apsargu un kādu bijušo cietumnieku. Apsargs, kuru aizturēja pirmo, jau bija apcietināts, mācītāju apcietināja aprīļa vidū, taču bijušo cietumnieku aizturēja kā pēdējo un apcietināja aprīļa beigās.

Neviens no aizturētajiem vainu noziegumos neatzīst.

Valsts policija nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka lietā var būt jauni aizdomās turamie. Izmeklēšana ļāvusi secināt, ka grupējumā darbojušies vēl vairāki cilvēki un varētu būt arī citi aizturētie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!