Policija seksuālo minoritāšu gājiena laikā kopumā aizturējusi piecus cilvēkus, no tiem pret vienu ir sākts kriminālprocess, bet pret četriem sāktas administratīvas lietas.

Kā žurnālistiem pēc pasākuma noslēguma pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Bukēvičs, process par huligānismu ir sākts pret kādu praida dalībnieku no Latvijas par to, ka viņš uzbrucis sievietei un plēsis plakātu ar "no pride" simboliku.

Četriem administratīvā kārtībā aizturētajiem būs jāatbild par sīko huligānismu. Bukēvičs pagaidām konkrētāk nevarēja pastāstīt, kādas pretlikumīgas darbības šie cilvēki bija veikuši.

Kopumā vērtējot pasākuma norisi, policija to nosauca par mierīgu. Tam par iemeslu esot arī veiksmīgā gājiena norises vietas izvēle.

Pēc policijas aprēķiniem, aktīvo protestētāju skaits bijis aptuveni 700 cilvēku, savukārt pasākuma dalībnieki bijuši vien aptuveni 200, lai gan sākotnēji policijai sniegta informācija, ka gājienā varētu piedalīties aptuveni 1000 dalībnieku.

Patlaban 11. novembra krastmalā vairs nav neviena gājiena dalībnieka, viņus no pasākuma norises vietas ar vairākiem autobusiem aizveda uz drošu vietu.

Policija sola šodien turpināt sekot līdzi situācijai pilsētas ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!