Foto: DELFI
Par ķīlnieka sagūstīšanu aizturētie iepriekš vērsušies tiesībsargājošās iestādēs pret gūstā turēto vīrieti par iespējamu naudas piesavināšanos, portālam "Delfi" pastāstīja advokāte Marina Urbāne, kas ir aizstāve vienam no apcietinājumā esošajiem vīriešiem.

Viņa norādīja, ka aizstāvības ieskatā policijas izplatītā informācija neatbilst patiesībai. Vīrietis, kuru vērienīgajā glābšanas operācijā likumsargi atbrīvojuši no gūsta dzīvoklī Vecmīlgrāvī, un viņa sagūstītāji savstarpēji bijuši pazīstami. Atbrīvotais no pārējiem iesaistītajiem iepriekš piesavinājies naudu. Pēc aizstāvības ieskatiem vīrietis nav atradies gūstā.

Valsts policija advokātes pausto informāciju nekomentē, taču norāda, ka iesniegums par iespējamām prettiesiskām darbībām no par cietušā atzītā, izglābtā ķīlnieka puses policija patlaban nav saņemts.

Jau ziņots, ka februāra beigās Vecmīlgrāvī Valsts policija vērienīgā ķīlnieka atbrīvošanas operācijā no gūsta dzīvoklī atbrīvojusi jaunu vīrieti, kuru noziedznieku grupa bija sagrābusi nolūkā izspiest 30 000 eiro.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka ķīlnieks vairākas dienas ticis turēts dzīvoklī un regulāri fiziski iespaidots. Valsts policijas darbinieki pēc iespaidīgas operācijas ķīlnieku atbrīvojuši un aizturējuši trīs iespējamos vainīgos, tostarp MMA cīkstoni.

Savukārt vēl vienu personu policija patlaban meklē, lūdzot iedzīvotāju palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!