Pagājušajā nedēļā, 28.aprīlī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzi Pededzes robežpārejas punkta teritorijā aizturēja kādu mikroautobusu ar nelegālām precēm, kas centies uzbraukt VID darbiniekiem, informē VID.

Muitas darbinieki kopīgi ar robežsardzi mikroautobusu apturēja un nelegālo preci izņēma.

Par šo faktu ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu un par amatpersonu likumīgo prasību neizpildīšanu.

VID darbinieki muitas kontroles veikšanai centās apturēt kādu VW markas mikroautobusu. Tomēr mikroautobusa vadītājs ne tikai nepakļāvās muitas amatpersonu prasībai, bet pat centās aizbēgt, braucot virsū VID darbiniekiem, kas bija nostājušies automašīnai ceļā. Tomēr saprotot, ka izbēgt no muitas kontroles neizdosies, automašīnas vadītājs spēkratu apstādināja un, kopā ar pasažieri tajā ieslēdzies, sāka iznīcināt tur esošo alkoholu un nelegālās cigaretes, tās plēšot un sadauzot alkohola pudeles.

Ar spēku tika atvērtas automašīnas durvis un, ņemot vērā to, ka abas personas – 1980. un 1990. gadā dzimušie Latvijas iedzīvotāji, izrādīja pretošanos, kā arī to, ka automašīnas salonā atradās beisbola nūja, VID amatpersonas bija spiestas pielietot spēka paņēmienus, kā arī izmantot roku dzelžus abu personu aizturēšanai.

Automašīnā vēl nesaplēstas atradās 720 „L&M” markas cigaretes, kā arī 1 pudele degvīna ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Nelegālās cigaretes un alkohols ir izņemts un tuvākajā laikā tiks nodots Iekšlietu ministrijas valsts aģentūrai „Materiālās Rezerves”. Turpat tiks nogādāta arī administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros izņemtā automašīna VW Transporter, jo LAPK 169.3 pants kā papildsodu paredz transportlīdzekļa konfiskāciju, ar kuru pārvietotas nelegālās akcīzes preces.

Vienai no aizturētajām personām sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par amatpersonu likumīgo prasību neizpildīšanu. Tāpat VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!