Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga, reaģējot uz vairākiem pēdējā laikā notikušiem ciniskiem noziegumiem Latvijā, aicina sabiedrību novērtēt situāciju valstī un "nopietni piestrādāt pie situācijas" uzlabošanas.
Šādu viedokli ceturtdien prezidente pauda LTV raidījumā "4.studija", komentējot Privatizācijas aģentūras darbinieces slepkavību, Veterinārās pārvaldes darbinieka nogalināšanu un kāda studenta neseno piekaušanu policijā.

Pēc prezidentes domām, situācija ir ļoti nopietna, "jo šeit pastāv tiešām nopietns risks, ka mūsu valsts lēnām soli pa solītīm, mums stāvot un noraugoties, lēnām sāk slīdēt organizētās noziedzības skavās".

Prezidente minēja arī pirts izbūvi Valsts kancelejas telpās, ko nosauca par dīvaino veidojumu, kas ir "pusceļā starp Karakallas pirtīm un Teksasas meitu māju".

Vīķe - Freiberga par nepieņemamu uzskata situācija, ka galvenajā valsts pārvaldes institūcijas ēkā ir izbūvētas šādas izšķērdīgas iekārtas, kas neatbilst savām prasībām un par kurām izdoti 70 tūkstoši latu. Prezidente uzsvēra, ka institūcijai, kas Latvijā atbild par tēla izveidošanu, ar vislielākajām grūtībām piesķirts 90 tūkstošus latu liels gada budžets.

"Tad salīdziniet lūdzu šos abus divus skaitļus un spriediet paši par to, cik lietderīgi tiek izdoti mūsu publiskie līdzekļi," sacīja prezidente. Viņa nekavējoties aicināja Valsts kontroli sākt izmeklēšanu, jo uzskata, ka šajā lietā būtu jāierosina krimināllieta.

Prezidente aicina izmeklēt, vai izbūvētās pirtis tiešām ir 70 tūkstošu latu vērtas, jo, iespējams, kāds naudu atkal "ir iebāzis kabatās".

"Un nedrīkstētu būt tā, ka katrs saka, ka es nekā nezinu," uzskata Vīķe - Freiberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!