Bijušais robežsardzes priekšnieks un sociāldemokrāts Leonīds Lasmanis ceturtdien no rīta Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē nodevis iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem. To apstiprinājis pats Lasmanis.
Viņš Saeimā dzirdējis runas par to, ka bijušais PSRS izlūkošanas dienesta virsnieks Jānis Grigalis, kas tagad strādā par tulku Valsts prezidentes kancelejā, draudējis ar viņu izrēķināties.

Prezidentes kancelejā apstiprināja, ka šāda persona tur strādā, bet ar viņu sazināties BNS vēl nav izdevies sazināties.

Lai gan Lasmanim personiski nekādi draudi nav izteikti, viņš vērsies ar iesniegumu policijā. Pēc presē publicētajām ziņām, Lasmanim kāds viņa paziņa stāstījis par Grigaļa teikto, ka Lasmanis esot "sagandējis bļodu, no kuras ēd sociāldemokrāti, un tribunāls viņam piespriedis nāvi", precizējot, ka runa ir par fizisku izrēķināšanos, šāvienu, autokatastrofu.

Lasmanis izteiktos draudus vērtē nopietni, citādi nebūtu nodevis iesniegumu policijā. Viņš paskaidroja, ka viņam tieši pateikts, ka kaut kāds "mistisks tribunāls" viņam piespriedis nāvessodu. Tad, kad viņš interesējies sīkāk, vai runa bijusi par morālu vai fizisku nāvessodu, viņam paskaidrots, ka nekādu joku nebūs un domāta tieši fiziska izrēķināšanās, piemēram, paliekot bumbu zem automašīnas vai citādā veidā.

Lasmanis, kurš no mediju redzesloka bija pazudis kopš februāra, kad tika atrasts kādā Rīgas viesnīcā sašauts galvā, populārs atkal kļuvis pēdējās dienās.

Vispirms viņš izstājās no sociāldemokrātiem, vainojot tos kalpībā saviem pašvaldību vēlēšanu sponsoriem un ievietojot sarakstos viņu cilvēkus, kā arī nodēvējot partiju par "tēvzemiešu" kabatas organizāciju. Lasmanis gan vēl nav paziņojis, vai gatavojas startēt pašvaldību vēlēšanās kādā citā sarakstā.

Pēc tam Lasmanis presē atklāja, ka februārī viņš nav vis sašāvis sevi galvā, kā pats agrāk apgalvoja policijai, bet to nejauši esot izdarījis kāds viņa paziņa, ar kuru kopā iedzerts šņabis un notikusi informācijas apmaiņa. Versiju par savu sašaušanu viņš izdomājis, lai glābtu paziņu no soda. Rīgas Galvenā policijas pārvalde sākusi pārbaudīt šo lietu.

Valsts prezidenta kancelejas tulks Jānis Grigalis noliedz, ka būtu izteicis jebkādus draudus bijušajam robežsardzes priekšniekam Leonīdam Lasmanim, un viņam nav pat aizdomu, kurus viņa izteikumus varētu tā saprast.

Par to, ka it kā būtu izteicis kādus draudus, Grigalis uzzinājis no laikrakstiem un tagad gaida, kas notiks tālāk. Viņš pašlaik nevienam nekādus skaidrojumus nav sniedzis, taču pieļāva, ka tie būs jāsniedz policijā, ja Lasmanis uzrakstījis iesniegumu. Tāpat viņš uzreiz negrasās sniegt prasību par goda un cieņas aizskaršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!