Foto: LETA
No apcietinājuma atbrīvotajam bijušajam "Latvijas Krājbankas" valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim aizliegts tuvoties noteiktām personām un izbraukt no valsts. Šādus drošības līdzekļus viņam piemērojusi policija, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Kā pamata drošības līdzeklis Priedītim piemērots aizliegums izbraukt no valsts, bet aizliegums tikties ar noteiktām personām ir piemērots kā papildus drošības līdzeklis. Policija neatklāj, kādām personām Priedītis nedrīkst tuvoties.

Vēl bijušajam baņķierim noteikts uzturēties noteiktā dzīvesvietā, norāda policijā.

No apcietinājuma ar tiesas lēmumu Priedītis atbrīvots otrdien.

Bankas bijušo vadītāju pērn novembra otrajā pusē aizturēja Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sāktā kriminālprocesa ietvaros saistībā ar aizdomām par "Latvijas Krājbankas" īpašumu 100 miljonu latu apmērā nelikumīgu ieķīlāšanu par labu trešajām personām.

Atbilstoši policijā iepriekš sniegtajai informācijai kriminālprocesā aizdomās turamie ir Priedītis, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Mārtiņš Zalāns, Dzintars Pelcbergs un Svetlana Ovčiņņikova. Aizdomās turētais ir bijušais bankas padomes loceklis Vladimirs Antonovs.

Visi pieci tiek turēti aizdomās pēc Krimināllikuma panta par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu. Zalāns, Priedītis un Pelcbergs vēl tiek turēti aizdomās par piesavināšanās atbalstīšanu, bet Antonovs – par piesavināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!