Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Valsts policija apstiprina, ka svētdien Priekules novadā notikusī helikoptera avārija bijusi saistīta ar lidaparāta saskari ar elektrolīnijas vadiem, portālam "Delfi" sacīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Seršņova.

"Varam apstiprināt to, ka negadījums ir saistīts ar helikoptera saskari ar elektrolīnijas vadiem. Negadījumā bojā gāja 1965. gadā dzimis Polijas pilsonis, savukārt ar gūtajām traumām medicīnas iestādē ir nogādāti trīs vīrieši – divi Latvijas un viens Polijas pilsonis," pauda policijas pārstāve.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 21. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. Patlaban norit izmeklēšana.

Vaicāta, vai policija noteiks kādas ekspertīzes, lai noskaidrotu, vai, piemēram, lidaparāta vadītājs nav bijis alkohola reibumā, Seršņova atbildēja apstiprinoši, ka kriminālprocesa izmeklēšanā tiks nozīmētas visas nepieciešamās ekspertīzes, nekonkretizējot kādas.

Jau ziņots, ka svētdien, 8. oktobrī, Priekules novada Gramzdas pagastā nogāzies helikopters, kā rezultātā viens cilvēks gājis bojā, bet vēl trīs ievainoti. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds portālam "Delfi" iepriekš pauda, ka sākotnējā policijas informācija liecina, ka negadījuma brīdī helikopters aizķēris elektrības vadus.

Negadījumā bojā gājis Polijas pilsonis, apstiprināja Ešenvalds, bet neapstiprināja, ka tieši Polijas pilsonis vadījis lidaparātu. "Izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrots, kurš vadīja helikopteru," sacīja Liepājas iecirkņa priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!