Auces pilsētas iedzīvotājus satrauc kādas 29 gadus vecas sievietes liktenis, kuru māte kopš pamatskolas beigšanas tur ieslēgtu mājā, aģentūrai LETA pastāstīja Sarkanā Krusta Auces nodaļas un Krīzes centra vadītāja Māra Hincenberga.
29 gadus vecā sieviete kopš 14 gadu vecuma, kad pabeidza pamatskolu, tiekot turēta mājās. Skolas laikā sieviete esot bijusi gudra, taču tagad kļuvusi daudzējādā ziņā atkarīga no mātes.

Hincenberga pastāstīja, ka par privātmājā notiekošo zinot kaimiņi, taču mājā neviens netiekot ielaists. Krīzes centra vadītāja sacīja, ka nezina, vai meitenei bijušas psiholoģiskas problēmas, taču pieļauj, ka tās varētu būt radušās šādas mātes rīcības rezultātā.

Par šo gadījumu pilsētnieki uzzinājuši, jo mājā ieslodzītā sieviete nosūtījusi vēstuli misijai "Pakāpieni" ar lūgumu palīdzēt. Vēstulē viņa norādījusi, ka vēloties mainīt pašreizējo darbu, doties mācīties uz ārzemēm un strādāt ar bērniem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja misijas pārstāve Dana Šulca, sievietei palīdzību sniegt nav izdevies, jo viņa vairs nav bērns. Taču Šulca nav varējusi ignorēt šo vēstuli, tādēļ vērsusies pie Hincenbergas.

Auces pilsētas domes Sociālā dienesta vadītājs Ivars Rozentāls aģentūrai LETA apliecināja, ka dome par šo gadījumu ir informēta. Pie jaunās sievietes un viņas mātes bijuši arī policijas darbinieki. Policija neesot konstatējusi tādus pārkāpumus, lai iejauktos šajā lietā.

Tagad sociālā dienesta darbinieki plāno runāt ar sievietes māti un vajadzības gadījumā nosūtīt turp psihoterapeitu.

Hincenberga pati esot divas reizes devusies uz šo māju, taču neesot ielaista iekšā. Sievietes māte strādājot Auces domē par sociālo aprūpētāju.

Pagaidām lieta tiek risināta tikai sarunu līmenī, un kopš oktobra, kad parādījusies informācija par šo gadījumu, reālu palīdzību jaunā sieviete tā arī nav saņēmusi, stāstīja Hincenberga. Palīdzības sniegšanu apgrūtina arī tas, ka jaunā sieviete ne ar vienu nekontaktējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!