Foto: LETA

Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļa veic pārbaudi divās Valsts policijas struktūrvienībās par operatīvās darbības procesa atbilstību normatīvajiem aktiem un vienlaicīgi izvērtē arī to piemērošanas kvalitāti, skaidroja prokuratūrā.

Pārbaudes pabeigšanas termiņš ir šā gada 1. decembris.

Pārbaude notiek saskaņā ar Prokuratūras darbības stratēģiju 2022.-2027. gadam un prokuratūras darba plānu 2022. un 2023. gadam.

Jau ziņots, ka saskaņā ar minēto stratēģiju prokuratūra tuvākajos gados plāno vismaz reizi gadā veikt kādas operatīvās darbības iestādes, tostarp specdienesta, darbības pārbaudi par operatīvās darbības procesa atbilstību normatīvajiem aktiem.

Minēto stratēģiju Ģenerālprokurora padome apstiprināja šī gada sākumā.

Latvijā ir 12 operatīvās darbības iestādes – Valsts policija, Valsts robežsardze, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde un Iekšējās drošības pārvalde, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Iekšējās drošības birojs, Valsts drošības dienests, Satversmes aizsardzības birojs, Militārā policija, Militārās izlūkošanas un drošības dienests, Iekšējās drošības birojs un Ieslodzījuma vietu pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!