Dienesta pārbaudes materiāli Sardzes pulkā par "Bankas Baltija" lietā tiesājamā Aleksandra Laventa nogādāšanu Linezera slimnīcā, nevis Centrālcietuma slimnīcā, kā bija teikts tiesas rīkojumā, nodoti prokuratūrai pārbaudes veikšanai, šodien žurnālistus informēja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.
Dienesta pārbaudes slēdzienu ministrs neesot apstiprinājis, jo viņu nav apmierinājušas atsevišķas lietas. Segliņš vēlas, lai neatkarīga institūcija izvērtē notikušo un dod savu slēdzienu.

Ministrs šodien ir ticies arī ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, lai pārrunātu šo gadījumu, un lielākā uzmanība sarunas gaitā bijusi veltīta tam, lai nākamajā tiesas sēdē šādas situācijas vairs neatkārtotos. "Jāatrisina juridiskais kāzuss," uzsvēra Segliņš.

Patlaban nekādas sankcijas pret kādu Sardzes pulka amatpersonu nav pielietotas, par to varēšot runāt pēc prokuratūrā veiktās pārbaudes slēdziena. Sardzes pulkā tika uzsākta dienesta pārbaude saistībā ar Laventa nogādāšanu Linezera, nevis Centrālcietuma slimnīcā, pretēji tam, kā lika darīt tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!