Foto: LETA

Prokuratūrai nodota krimināllieta, kurā 1979.gadā dzimusi, agrāk sodīta sieviete tiek turēta aizdomās par sava astoņus gadus vecā dēla slepkavības atbalstīšanu, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Lietu prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai policija nosūtījusi šomēnes. Policija lūgusi saukt māti pie kriminālatbildības par sevišķi pastiprinošos apstākļos izdarītas slepkavības atbalstīšanu, par ko var sodīt arī mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

8.augusta vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu Rīgas centra dzīvokli, kur viņi atrada 2004.gadā dzimuša zēna līķi. Mediķus uz notikuma vietu izsauca pārējie ģimenes bērni.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja 1979.gadā dzimušo bērna māti un 1973.gadā dzimušo bērna patēvu. Abi iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Vēlāk tiesa abus vecākus apcietināja, un patēvs cietumā izdarīja pašnāvību, bet māte, kura bija jauna bērna gaidībās – ieslodzījumā dzemdēja.

Ziņu aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka abi vecāki astoņus gadus veco dēlu nogalinājusi, jo bērns izēdis visu ievārījumu. Nogalinātā zēna autopsija liecinot, ka zēns pirms miršanas ēdis tikai ievārījumu, kas bijušas vienīgās ēdiena paliekas mirušā zēna kuņģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!