Foto: stock.xchng
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sievietes slepkavību Pāvilostas novadā. Lieta nodota prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Šā gada jūlijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Pāvilostas novadā kādā īpašumā atrasts sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm. Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess un aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēta sievietes 1991. gadā dzimusī meita.

Policija noskaidrojusi, ka sieviete paņēmusi nazi un ar to uzbrukusi savai mātei, vairākkārt iedurot mātei ķermenī. No gūtajām traumām sieviete notikuma vietā mirusi. Notikuma vietā konstatēts, ka 1991. gadā dzimusī meita arī guvusi savainojumus, tāpēc viņai sniegta medicīniskā palīdzība. Pēc tās saņemšanas jaunā sieviete tika aizturēta.

Aizturētajai sievietei, kura kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto, uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā un nav tikusi sodīta.

Aizdomās turētajai veikta stacionārā tiesu psihiatriskā ekspertīze un ar eksperta atzinumu ieteikts aizdomas turētajai piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un tas nosūtīts Liepājas prokuratūrai nodošanai tiesai, lai lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu aizdomās turētajai. Lēmums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu un tā veidu tiesai būs jāpieņem, izvērtējot riska esamību un ņemot vērā, ka persona, nesaņemot nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var veikt darbības, kas var apdraudēt citus cilvēkus un viņu pašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!