Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījis krimināllietu, kurā iepriekš par aizdomās turētajiem atzītas vairākas personas, tostarp bijušais AS "Latvenergo" šefs Kārlis Miķelsons.

Saistībā ar šo lietu iepriekš tika aizturēti arī Miķelsona vietnieks Aigars Meļko, kā arī AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs. 2010.gada jūlijā saistībā ar šo lietu tika aizturēts arī Daugavpils uzņēmējs Mihails Paladijs, arestētas viņam piederošā uzņēmuma kapitāldaļas.

Prokuratūrā portālam "Delfi" apliecināja, ka pirmdien šī lieta no KNAB ir saņemta.

Daļu no šīs lietas KNAB nodeva kriminālvajāšanai prokuratūrā šī gada vasaras sākumā. Prokuratūra izdalītajā kriminālprocesā apsūdzību pagaidām uzrādījusi divām no trīs amatpersonām.

Saistībā ar AS "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB 2010.gada jūnijā uzsāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Iepriekš Miķelsons lietā tika apcietināts, taču pret 50 000 latu drošības naudu no cietuma atbrīvots. Aizturētie iepriekš neatzina pret viņiem vērstās aizdomas, saucot tās par politisku pasūtījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!