Foto: Shutterstock

Piektdien, 20. novembrī, Valsts policija (VP) prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu par ārstu, kurš ilgstošā laika periodā Valmierā plašam pacientu lokam izrakstījis īpašas recepšu medikamentus, kas satur psihotropās un narkotiskās vielas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

VP uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 250. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, proti, par īpašo recepšu izrakstīšanu psihotropo un narkotisko vielu saturošo medikamentu iegādei bez medicīniskās nepieciešamības.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā, pamatojoties uz iegūtiem pierādījumiem, viena persona tika atzīta par aizdomās turēto personu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka kāds ārsts Valmierā, ilgstošā laika periodā plašam pacientu lokam izrakstījis īpašās receptes medikamentus, kas satur psihotropās un narkotiskās vielas. Zāles tika izrakstītas bez medicīniskas nepieciešamības lielā apmērā.

Likumsargi ir pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk Valmieras rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods, kas saistīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aizdomās turētai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!