Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu kādā lombardā Liepājā, kur šī gada janvārī vīrietis uzbruka tā darbiniecei un nozaga zeltlietas. Policija krimināllietas materiālus nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portālu "Delfi" informēja VP.

26. janvārī ap pulksten 18.20 VP tika saņemta informācija, ka Liepājas centrā, lombardā notikusi laupīšana. Policisti ieradās notikuma vietā un noskaidroja, ka vīrietis, pielietojot fizisku spēku, uzbruka lombarda darbiniecei, pagrūžot viņu un iepūšot sejā piparu gāzi.

Vīrietis no lombarda telpām nolaupīja divas paletes ar zeltlietām un vienu statīvu ar rokassprādzēm, pēc tam devās prom. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki lombarda darbiniecei uz vietas sniedza medicīnisko palīdzību.

Par notikušo policija sāka kriminālprocesu un, veicot operatīvās darbības, pēc divām dienām aizturēja iespējamo vainīgo personu. Vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu un nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, izciešot sodu par nozieguma izdarīšanu, kas vērsts pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Likumsargi pie vīrieša atrada nolaupītās zeltlietas, taču dažas lietas viņš jau bija paspējis realizēt Latvijā un Lietuvā, no kurām daļu likumsargi atguva.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!