Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki lūguši prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret personu grupu aizdomās par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Policija pērn aizturējusi trīs personas, pie kurām kopā atrasti un atsavināti trīs kilogrami metamfetamīna. Aizdomās par narkotisko vielu tirgošanu policisti pagājušā gada oktobrī aizturējusi 1977. gadā un divus 1960. gadā dzimušus vīriešus.

Kriminālprocesā veiktas sešas kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās un viņiem piederošos transportlīdzekļos. Kopumā atrasti un atsavināti trīs kilogrami metamfetamīna – tā kopējā summa melnajā tirgū var sasniegt aptuveni 45 000 eiro.
Aizturētās personas jau iepriekš sauktas pie kriminālatbildības par dažāda veida noziegumiem, informē policija.

2016. gada februārī ONAP pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un kriminālprocesu nosūtījuši kriminālvajāšanas sākšanai Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai. Aizdomās turētajiem inkriminēta narkotisko vielu neatļauta realizēšana grupā lielos apmēros. Krimināllikumā par šādu noziegumu paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!