Foto: DELFI

Policija Latgales tiesu apgabala prokuratūrai nosūtījusi krimināllietu par 1989. gadā dzimušā Jāņa Kalvāna noslepkavošanu un sadedzināšanu Rēzeknes novadā, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Slēpjot nozieguma pēdas, slepkavas sadedzinājuši vīrieša līķi, bet viņa pelnus izkaisījuši tuvākajā apkārtnē. Sadedzināta mežā, izjaukta detaļās, sagriezta un noslīcināta meliorācijas grāvī un netālu esošajā dīķī tikusi arī Kalvāna automašīna "Mercedes". Nosedzot ar koku zariem, varmākas mēģinājuši apslēpt arī automašīnas dedzināšanas vietu.

Jau vēstīts, ka 4. maija vakarā policija saņēma iesniegumu par Kalvāna, kurš 2. maijā aizbrauca no Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Kapiņiem ar savu automašīnu "Mercedes" un neatgriezās, pazušanu un sāka operatīvos meklēšanas pasākumus. Bez policijas pazudušā meklēšanā aktīvi piedalījās arī radinieki, vietējie iedzīvotāji, Valsts ugunsdzēsības un glābšanās dienesta (VUGD) darbinieki.

9. maijā meklēšanas pasākumu rezultātā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā tika atrasta automašīnas "Mercedes" aizdedzināšanas vieta, automašīnu detaļu atliekas, kā arī apdegušu cilvēka kaulu atliekas. Nekavējoties tika sākts kriminālprocess.

Divas dienas vēlāk uz aizdomu pamata par Kalvāna noslepkavošanu policijas darbinieki aizturēja trīs 1992.,1993. un 1997. gadā dzimušus vīriešus. Turpinot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka 3. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā aizturētie piedalījās cietušā vīrieša nonāvēšanā, viņu, iespējams, piekaujot.

Aizdomās turamie ir atzinušies pastrādātajā noziegumā, 13. maijā tiesa viņiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Par motīvu nozieguma pastrādāšanai ir kļuvis personīga rakstura konflikts. Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta - par slepkavības izdarīšana personu grupā.

Par šādu sevišķi smagu noziegumu vainīgajām personām paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

Izmeklēšanas gaitā secināts, ka aizdomās turamie bija rūpīgi izplānojuši nozieguma pēdu slēpšanu un iznīcināšanu, lai maldinātu policijas darbiniekus un maksimāli apgrūtinātu slepkavības izmeklēšanu un lietisko pierādījumu konstatēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!