Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi krimināllietu par SIA "United Oils" izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kā rezultātā valsts budžetam nodarīti zaudējumi 119 tūkstošu latu apmērā, portālu “Delfi” informēja VID.
Pārbaudi Finanšu policija "United Oils'' ofisā Rīgā, Mūkusalas ielā 72 veica 2003.gada martā. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka "United Oils'' telpās darbiniekiem tiek izmaksātas algas aploksnēs. Par neoficiālo algu saņemšanu aploksnēs uzņēmējsabiedrības darbinieki parakstījās žurnālā, kas atradās ofisā. Pārbaudes laikā "United Oils'' telpās tika atrasti arī uzņēmējsabiedrības prezidenta, finanšu direktores un viceprezidenta apstiprināti algu izmaksu saraksti un žurnāli par ikmēneša algu izmaksu, kuros ar darbinieku parakstiem apliecināta neoficiālās algas saņemšana aploksnēs laika periodā no 2001.gada 1.janvāra līdz 2003.gada 20.martam.

Telpu apskates laikā tika atrasti arī pielikumi "United Oils'' darbinieku darba līgumiem, kuros starp darbiniekiem un uzņēmējsabiedrības prezidentu ir apstiprināta vienošanās par darba algas saņemšanu, kura netiek uzrādīta atskaitēs un no kuras netiek ieturēti nodokļi, kā arī atklāti citi dokumenti, kas apliecināja "aplokšņu algu" izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!