Prokurors Māris Leja tā dēvētajā Grīnberga lietā, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, lūdz tiesu Lembergam piemērot naudas sodu 200 minimālo mēnešalgu jeb 24 000 latu apmērā.
Prokurora uzstāšanās tiesu debatēs ilga trīs dienas.

Viens no Lemberga advokātiem Armands Šūmanis portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirmdien Kuldīgas rajona tiesā plānots atsākt tiesu debates, kurās vārds tiks dots aizstāvībai. Advokāts norādīja, ka Lembergs viņam izvirzītās apsūdzības neatzīst un uzskata par absurdām, tāpēc aizstāvji lūgs tiesu Ventspils mēru attaisnot.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tā dēvētajā Grīnberga lietā Lembergs apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un apzināti nepatiesu ziņojumu. Lieta saistīta ar 2005.gada 23.februāra Ministru kabineta rīkojumu par Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā.

Lembergs noraida izvirzītās apsūdzības. Viņš uzskata, ka apsūdzības izvirzītas politisku motīvu dēļ.

Savukārt citā kriminālprocesā pret Ventspils mēru Centra rajona tiesa trešdien, 14.martā vēlu vakarā apmierināja prokuratūras lūgumu un Aivaram Lembergam piemēroja beztermiņa apcietinājumu. Šo lēmumu pasūdzēt var septiņu dienu laikā.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Lembergs trešdien pulksten 8:30 aizturēts saistībā ar tā dēvēto Ventspils uzņēmēju lietu. Ventspils uzņēmēju lietā prokuratūra sākusi pārbaudīt Ventspils amatpersonu darbības, vēlāk no šis lietas izdalītas atsevišķs kriminālprocess, kurā Lembergam uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, savukārt viņš pats uzskata, ka prokuratūras izvirzītās apsūdzības ir nepamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!