Prokurors pirmdien prasīja Rīgas apgabaltiesu piespriest reālu brīvības atņemšanu bijušajiem policistiem, kuri apsūdzēti par neatļautu narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju, informē tiesā.
Bijušajiem Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 23.nodaļas darbiniekiem Romānam Lukjanovam un Sergejam Odincovam, kā arī Smago noziegumu izmeklēšanas koordinācijas pārvaldes darbiniekam Aleksandram Kurganovam prokurors lūdza piemērot brīvības atņemšanu uz četriem gadiem bez mantas konfiskācijas.

Savukārt RGPP Kārtības policijas darbiniekam Normundam Ašmanim un RGPP 23.nodaļas darbiniekiem Vladislavam Brokānam un Romānam Ņikiforovam prokurors lūdza piemērot dažāda ilguma nosacītu brīvības atņemšanu.

Tiesa paziņos spriedumu 13.oktobrī plkst.14.

Kā ziņots, Lukjanovs tika aizturēts brīdī, kad viņš no mantu glabātavas izņēma saini, kurā bija iepakoti 446 grami heroīna, bet pēc tam aizturēja Odincovu, Ašmani un Kurganovu.

Turpinot izmeklēt lietu, par 25 000 ASV dolāru kukuļa izspiešanu Drošības policija aizturēja vēl trīs bijušos policistus, no kuriem viens jau iepriekš bija aizturēts, - arī saistībā ar narkotiku lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!