Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda divu gadu cietumsodu 20 gadus vecajam Gatim Anuškam, kurš apsūdzēts par zelta ķēdītes atņemšanu kādam mazgadīgam zēnam.

Kā informēja tiesā, drošības līdzeklis Anuškam atstāts negrozīts, līdz ar to viņš palicis apcietinājumā.

Šis spriedums gan vēl nav stājies spēkā, un likumā noteiktajā kārtībā to varēs pārsūdzēt.

Kā ziņots, Anuškam apsūdzība tika uzrādīta pēc Krimināllikuma 180.panta 2.daļas - par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti. Minētais likuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Sākotnēji policijā kriminālprocess gan bija sākts par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu, taču prokuratūrā tas pārkvalificēts uz "maigāku" likuma pantu.

20 gadus veco vīrieti, kurš tika turēts aizdomās par mazgadīga zēna aplaupīšanu netālu no Bābelītes ezera šā gada jūlijā, policija aizturēja oktobra sākumā. Jau 19.oktobrī vīrietim tika uzrādīta apsūdzība un lieta nodota tiesai.

Jau ziņots, ka jūlija beigās netālu no Bābelītes ezera kāds jauns vīrietis mazgadīgam zēnam nolaupīja zelta ķēdīti, taču puika pēc laupīšanas izsekoja uzbrucēju un vēlāk par to ziņoja vecākiem. Zēns vienā no pēdējām jūlija dienām devās uz Bābelītes ezeru nopeldēties un pēc peldes grasījās doties mājās. Tajā brīdī viņam klāt pienāca nepazīstams vīrietis, kurš zēnam no kakla norāva zelta ķēdīti un devās prom.

Tomēr cietušais puika sāka sekot savam uzbrucējam - iekāpa 6.tramvajā un piefiksēja, ka laupītājs izkāpj Krustabaznīcas ielas pieturā. Vēlāk zēns par notikušo pastāstīja vecākiem, kuri par to ziņoja policijai. Policijā saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu.

Toreiz policija plašsaziņas līdzekļos izplatīja iespējamā laupītāja fotogrāfijas. Viņš tika aizturēts 3.oktobrī. 1991.gadā dzimušo laupītāju izdevies aizturēt, pateicoties sabiedrības atsaucībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!