Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) likumsargi 11. februārī Rīgā, Purvciemā, aizturējuši kādu vīrieti, pie kura atrasts kilograms amfetamīna, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Policisti bija ieguvuši informāciju par vīrieti, kurš nesen izcietis cietumsodu par narkotiku realizāciju, taču jau atkal atgriezies uz noziedzīgā ceļa un, iespējams, tirgo narkotikas.

Likumsargi 11. februārī ielas minēto vīrieti aizturēja. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša atradās maiss ar vienu kilogramu narkotisko vielu – amfetamīna.

Policija piemin, ka vīrietis centās atbrīvoties no narkotikām, nesekmīgi mēģinot novērst policistu uzmanību, lai tās izbērtu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizāciju, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

11. februārī tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!