Foto: LETA

Aizdomās par mēģinājumu noslepkavot dzīvokļa saimnieci naktī uz trešdienu, 20. jūniju, Rīgā aizturēts kāds īrnieks, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

VP 1992. gadā dzimušo vīrieti aizturēja Purvciemā, kur kāda daudzdzīvokļu nama dzīvoklī viņš mēģināja noslepkavot 68 gadus vecu dzīvokļa saimnieci.

Noziegumu vīrietis mēģināja pastrādāt, jo vēlējās pievākt kundzes naudu. Sieviete dažus mēnešus iepriekš nopirkusi dzīvokli, kurā vīrietis mitinājies. Pēc īpašuma tiesību pārņemšanas kundze piedāvājusi vīrietim dzīvokli īrēt.

Viņa otrdien ieradusies dzīvoklī, lai saņemtu īres maksājumu un nolasītu skaitītāju rādījumus. Kad sieviete lūdza pildspalvu rādītāju pierakstīšanai, vīrietis viņu sagrāba no mugurpuses un ar nazi vismaz trīs reizes iegrieza kaklā.

Tad ļaundaris viņu nogrūda zemē un sagrieza sievietes seju, roku un kāju. Sievietes palīgā saucienus sadzirdēja kaimiņš, kurš iesteidzās dzīvoklī. Tas novērsa uzbrucēja uzmanību un sieviete paguva izrauties no viņa tvēriena. Kundze izskrēja uz ielas, kur divas garāmgājējas par notikušo informēja atbildīgos dienestus.

Sievietes dzīvībai briesmas nedraud, informē VP.

Vīrietis VP atzina, ka ideja par slepkavību viņam dzimusi jau pirms mēneša. Viņš zinājis, ka sievietei ir nauda. Līķi vīrietis gribējis paslēpt pašas sievietes automašīnā, bet pēc tam nogādāt to Juglas mežā, kur mirstīgās atliekas un auto būtu sadedzinājis.

Par notikušo sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Ceturtdien tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajam.

Vīrietis iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības, bet nu viņam draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!