Foto: Valsts policija
Naktī uz 28. oktobri policisti Purvciemā apturējuši kādu automašīnu, kura uz ceļa veikusi dīvainus manevrus. Pie automašīnas pasažiera policisti atraduši polimēra maisiņus ar metamfetamīnu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka naktī uz 28. oktobri ap pulksten 3 Speciālo uzdevumu bataljons (SUB) pamanījis transportlīdzekli, kura vadītājs veicis dīvainus manevrus.

Apturot automašīnu, viens no SUB darbiniekiem pamanījis, ka tās vadītāja blakussēdētājs pa atvērtu logu slepus centies atbrīvoties no aizdomīga maisiņa. Sarunājoties ar vīrieti un mēģinot uzzināt konkrētās darbības iemeslus, SUB darbiniekiem radušās aizdomas, ka viņš tobrīd atradies apreibinošo vielu ietekmē.

Policisti 1985. gadā dzimušo vīrieti aizturējuši un nogādājuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī. Pārmeklējot vīrieti, pie viņa atrasti trīs polimēra maisiņi, kuros atradusies nezināmas izcelsmes pulverveida viela. Tai noteikta ekspertīze, kas atklājusi, ka izņemtā viela ir metamfetamīns un tā masa ir 6,09 grami.

Aizturētais vīrietis arī iepriekš nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!