Foto: LETA

Valsts policija aizturējusi sievieti, kura dzīvokļa logā namā Torņakalnā jau ilgu laiku izvietoja Krievijas karogus, kā arī šo lielvalsti atbalstošus uzrakstus krieviski, piemēram, “Putins mans draugs”, trešdien vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Raidījums ziņo, ka aizturēta ir Torņakalna nama dzīvokļa iemītniece Jeļena Kreile. Viņa pērn vairākkārt parādījusies sabiedrībā ar uz somas uzkrāsotu okupantu simboliku ("Z" burtu), kas tiek izmantota Ukrainā.

"Re:Baltica" iepriekš vēstīja, ka Kreile iepriekš piedalījusies protestos pret Krievijas karu Ukrainā, kur uz ukraiņu atbalstītāju fona provokatīvi stāvēja ar plakātu "Krievija, es ar tevi!", bet leģionāru piemiņas dienā pie Brīvības pieminekļa viņu aizturējuši policisti. Par Kreiles rīcību ir ierosināts viens kriminālprocess par kara noziegumu attaisnošanu un 15 administratīvie par aizliegto simbolu izmantošanu publiskās vietās.

"Bez Tabu" vēsta, ka Kreile pieprasījusi, lai raidījuma komanda ar viņu runātu krievu valodā, taču, to nesagaidot, viņa komunikāciju pārtraukusi un iegājusi atpakaļ dzīvoklī.

Valsts policijā dzīvokli Torņakalnā apsekojusi un Krievijas karogus no logiem noņēmusi, bet Kreili nogādājuši īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Policija arī sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 74.1 panta – par kara noziegumu slavināšanu un izņēmusi karogus, pierādījumus, arī dzīvoklī esošās lietas, kas varētu pierādīt, ka notiek slavināšana, ziņo raidījums.

Krimināllikums par šādu pārkāpumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai arī naudas sodu.

Šobrīd notiek izmeklēšana un aizturētā sieviete tiek pratināta.

"Bez Tabu" ziņo, ka Valsts policija lūgs tiesu Kreilei piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!