Pirmdien Ragciemā kādai jaunietei peldēšana jūrā uz matrača beidzās visai neveiksmīgi – viņu iepūta jūrā un viņa iekritusi ūdenī. Sievieti izglāba kāda vīrieša vērīgums un savlaicīga rīcība, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Pirmdien plkst.14:25 tika saņemta informācija, ka Engures novada Ragciemā jūrā slīkst cilvēks. Jūrā uz matrača bija peldējusi 24 gadus veca sieviete, kura nemanīja, kā vējš matraci aizdzen aizvien tālāk no krasta. Cenšoties ātrāk aizirties līdz krastam, sieviete iekritusi ūdenī, taču turējusies pie matrača, bet līdz krastam nav varējusi tikt.

Notikušo pamanījis kāds vīrietis, kurš ar laivu aizīries līdz cietušajai un ievilcis viņu laivā. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, sieviete jau bija nogādāta krastā, taču no ilgstošās uzturēšanās ūdenī pārsalusi. Tā kā pie notikuma vietas nevarēja piebraukt, glābēji Neatliekamās palīdzības dienesta mediķiem apmēram kilometra attālumā palīdzēja aiznest viņu aprīkojumu, lai varētu sniegt sievietei medicīnisko palīdzību.

Savukārt plkst. 12:21 tika saņemta informācija, ka Jelgavas novada Līvbērzes pagastā apmēram 2,5 metru dziļā pagrabā ir iekritis vīrietis un guvis traumas. Vīrietis no pagraba tika izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD izbraucis uz 41 notikumu. Kopumā dzēsti 17 ugunsgrēki, veikts 21 glābšanas darbs, kā arī trīs bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos bojā gājušo un cietušo nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!