Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) Valsts policijas Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko tur aizdomās par policijas resursu izmantošanu privātas BMX trases izbūvē, sporta veidā, kurā trenējas Možeiko dēli, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Iekšējās drošības birojs uzskata, ka Možeiko ir ilglaicīgi izmantojis dienesta stāvokli, nepamatoti lietojis policijas transportu un trasē nodarbinājis arī policijas darbiniekus. Dienests arī atklāj, ka Možeiko dzīvesvietā kratīšanā atrasti skaidrā naudā vairāki desmiti tūkstoši eiro.

Kā norāda raidījums, 2016. gadā Ādažu novada pašvaldībā vērsās sabiedriskā labuma organizācija sporta klubs "BMX Ādaži". Biedrība ierosināja, lai dome zemes gabalu degradētā teritorijā nodotu tai bezatlīdzības lietošanā. Uz zemes gabala bija plānots izveidot BMX trasi. Līgumu uz 10 gadiem noslēdza biedrības valdes loceklis, bet faktiskos darbus gan juridiski, gan praktiski kārtoja Valsts policijas darbinieks Armands Možeiko.

Pašvaldība darījumu uzskatīja par ieguvumu, jo ar vienu piegājienu, viņuprāt, tiks attīstīta degradēta teritorija, iekārtots atpūtas parks un pašvaldībai tas nebūs jāuztur.

Teritorijas labiekārtošanai bija jānotiek trijās kārtās, ar norunu, ka trasi pabeigs 2022. gadā. Aktīvākie darbi noritēja pagājušajā vasarā. Možeiko aktivitātes nebija noslēpums, informē "Nekā personīga". Viņa klātbūtne trases talkās redzama gan sporta kluba BMX Ādaži mājas lapā, gan Facebook profilā. Biedrības valdes loceklis Ģirts Lūsis stāsta, ka Možeiko gribējis, lai trasi nodot viņa pārziņā, jo ar BMX sporta veidu nodarbojušies viņa dēli.

Iekšējās drošības birojs Dienests savācis pierādījumus, ka vismaz trīs policijas šoferi bijuši nodarbināti trasē darba laikā. Tāpat trases vajadzībām izmantota policijas tehnika. Un ar policijas vieglo transportu Možeiko regulāri braucis uz Ādažiem kārtot dažādus jautājumu sporta parka sakarā. IDB šonedēļ Možeiko aizturēja. Mēģinājums viņam piemērot apcietinājumu cieta neveiksmi un pret 20 tūkstošs lielu drošības naudu Možeiko jau pēc dienas bija brīvībā.

Možeiko vārds iepriekš parādījies vēl vairākos dīvainos policijas iepirkumos. No tiem skaļākais bija automašīnu iepirkums, kur uzņēmējs centās apmuļķot policiju, piegādājot transportlīdzekļus ar konkursam neatbilstošu dzinēja emisiju daudzumu. Tā dēvētajā "Euro 6 sāgā", Možeiko kā šī iepirkuma kontaktpersonu atstādināja. Dienesta pārbaudē secināja, ka Možeiko nevarēja zināt, ka piegādātāja dokuments bijis viltojums, un viņš drīz amatā atgriezās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!