Foto: LETA
Šī gada augustā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policija aizturējusi apsardzes kompānijas "Verge" īpašnieku Edgaru Mētru un vēl kādu personu kriminālprocesa ietvaros par aplokšņu algu maksāšanu darbiniekiem. Abām personām tiesa kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu, vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Raidījums šī gada marta beigās rādīja videofragmentu, kurā bija fiksēta aplokšņu algas maksāšana, ko bija nofilmējis kāds uzņēmuma darbinieks.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, otrs apcietinātais ir policijas amatpersona – Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Zemgales iecirkņa priekšnieks Rolands Strauts, kurš, iespējams, bijis visa organizators, un, organizējot dažādus darījumus, stādījies priekšā ar citu vārdu.

Valsts policija skaidro, ka šogad jūlijā darba attiecības ar Rolandu Strautu ir pārtrauktas, pirms tam viņš ilgstoši slimojis, bet vēl pirms tam – no 2015.gada maija – bijis bērna kopšanas atvaļinājumā.
Kriminālprocesa ietvaros veiktas arī 23 kratīšanas dažādās vietās, tostarp aizturēto dzīvesvietā un uzņēmuma apsargājamos objektos.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, komentējot notikušo, raidījuma studijā, atzina, ka, uzzinot no Finanšu policijas par šādu lietu un Rolandu Strautu, nav bijis pārsteigts, jo ar viņu darba problēmas bijušas jau pirms vairākiem gadiem, taču viņš ilgstoši esot atradis iespējas neatlaist viņu no darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!