Foto: F64
Policija vairs neizskata versiju, ka advokāts Ainārs Platacis pats būtu inscenējis savu pazušanu, un pašlaik izvērtē divas ticamākās versijas – advokātu liktenīgajā vakarā kāds sagaidījis viņa mājās vai arī viņam vakarā bijusi norunāta kāda tikšanās.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja par Platača kaimiņa, uzņēmēja Jūlija Krūmiņa īpašuma videonovērošanas kamerās fiksēto, ka Platacis pirmdienas vakarā ap pulksten 19:40 ieradies savās mājās, kur pavadījis aptuveni desmit minūtes, un atkal aizbraucis pa Priedkalnes ceļu. Šī informācija jau nodota policijai.

Tiek pieļauts, ka kāds Plataci sagaidījis viņa mājās un piespiedis doties tālāk, vai arī advokātam bijusi jau norunāta kāda tikšanās. Tomēr Muceniekos atrastajā Platača automašīnā atstātajā telefonā nav fiksēti zvani, kuru dēļ Platacis varētu būt mainījis iepriekš kolēģiem stāstīto ieceri doties mājup - pēdējās stundās pirms pazušanas advokāts ne ar vienu telefoniski neesot sazinājies, vēsta raidījums.

"Nekā personīga" norāda, ka ir pazīmes, kas liecina - izbraucot no privātmājas Priedkalnē, Platača automašīnai sekots. Vai pie stūres tobrīd bija pats Platacis vai kāds cits, noskaidros ekspertīzē, ko līdz šim kavēja fakts, ka salons bija salijis, jo abi automašīnas logi bija atstāti vaļā. Ekspertīzi Valsts policija lūgs veikt kolēģiem no Lietuvas.

Jau vēstīts, ka ar iesniegumu par Platača pazušanu Valsts policijā vērstās viņa kolēģis, advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis. Otrdien Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta, atrasta tukša Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" melnā krāsā.

Kolēģis pieļauj divas versijas - Platacis ir nolaupīts vai nogalināts. Vaznis atzina, ka šādām bažām esot pamats, taču viņš nevēlējās konkretizēt iemeslus, kas liek viņam tā domāt.

VP lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai noskaidrotu Platača iespējamo atrašanās vietu vai jebkādu informāciju par viņa pazušanu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šo personu, aicināts zvanīt policijai uz tālruni 67075249, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Ar lūgumu sniegt kādas ziņas par kolēģa atrašanās vietu pie sabiedrības vēršas arī Vaznis, solot informācijas sniedzējiem dāsnu atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!