Foto: Valsts policija

Trešdien, 21. jūnijā, no Raiņa un Aspazijas vasarnīcas Jūrmalā nozagti muzeja eksponāti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna. Valsts policija aicina atpazīt aizdomās turēto personu.

Policijā portālu "Delfi" informē, ka 21. jūnijā, ap pulksten 17.20, likumsargi saņēmuši informāciju, ka Raiņa un Aspazijas muzejā Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā, nozagti Rainim kādreiz piederējuši priekšmeti – tintnīca, spalvaskāts un rakstāmmašīna. Noziegums izdarīts tajā pašā dienā laikā no pulksten 17 līdz 17.10.

Nozagto priekšmetu aptuvenā vērtība tiek lēsta ap 14 000 eiro.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Videonovērošanas kameru ierakstos fiksēts jaunietis, kurš muzeja eksponātus sakrāmējis somā un aiznesis. Valsts policija aicina aplūkot attēlu ar aizdomās turēto jaunieti un atsaukties ikvienu, kurš viņu atpazīst. Tāpat tiek aicinātas atsaukties personas, kuras manījušas nozagtās mantas.

Informēt policiju iespējams pa tālruni 67075154, 67075111, 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!