Rīgas apgabaltiesa četrus rasu naida kurināšanā apsūdzētos jauniešus sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem, ar pārbaudes laiku uz trim gadiem, portālu "Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.
Krimināllietā par uzbrukumiem cittautiešiem apsūdzēti Artjoms Gusejinovs, Sergejs Savins, Anatolijs Cvetkovs un Aleksejs Grišanovičs, kuri sevi dēvēja par "skinhediem". Tiesu debatēs arī prokurore Jekaterina Kušakova visus apsūdzētos lūdza sodīt nosacīti.

Tiesa otrdien lēma no apsūdzētajiem piedzīt solidāri kaitējuma kompensāciju 12 000 latu apmērā cietušās Vinetas labā, kā arī kaitējuma kompensāciju astoņu tūkstošu latu apmērā cietušās Nellijas labā.

Abu cietušo vecāki no katra apsūdzētā vēlas piedzīt 10 000 latu lielu kompensāciju, kopumā abas cietušās no apsūdzētajiem vēlas piedzīt 80 000 latus.

Apsūdzētajiem jāapmaksā arī advokātu pakalpojumi.

Spriedumu apelācijas kārtībā var pārsūdzēt. Pilns spriedums pieejams 3.martā.

2007.gada 13.oktobrī Rīgā, kādā no Maskavas ielas namu kāpņutelpām, apsūdzētie uzbrukuši divām nepilngadīgām romu tautības meitenēm. Savukārt pērn 9.februārī jaunieši uzbruka diviem armēņiem - sievietei un vīrietim.

"Skinhedus" Rīgas policija sadarbībā ar Drošības policiju aizturēja pagājušā gada 25.februārī.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!